YERKÖPRÜ ŞELALESİ

Konya Turizm Ajansı

Havalar ısındığı zaman Konya'ya gidip gezmek istediğinizde Yer Köprü şelalesine mutlaka uğrayın. Yer Köprü şelalesi diğer bir adıyla Göksu şelalesi olarak bilinir. Konya Hadim'e 23 kilometre uzaklıktadır. İlginç jeolojik yapısıyla dikkat çeken bu şelale bir mağaranın içine girip orada kaybolmaktadır.

İç Anadolu Bölgesi'nin sıcak havasından sıkıldığınız zaman kendinizi bu şelale atabilirsiniz. Özellikle mangal ve piknik severlerin dikkatini çeken bir yerdir. 20 metre yükseklikten akan Göksu şelalesi kartpostallara konu olacak bir görüntü ortaya çıkarıyor. Konya gezinizde doğallığa yer vermek istiyorsanız, Yer Köprü şelalesine uğramanız gerekir.

Şelalenin çevresinde oturabileceğiniz ve ailecek piknik yapabileceğiniz özel alanlar vardır. Mis gibi Konya havasını sollayabileceğiniz en güzel yerlerdendir. Şelaleden akan suyun serinliği ise sizi bir hayli rahatlatacaktır.

Yer Köprü Şelalesi Ziyaret Saatleri Ve Giriş Ücreti

Yer Köprü şelalesi doğal bir alan olduğu için herhangi bir ziyaret saati yoktur. Haftanın her günü bu mekana gelebilirsiniz Aynı zamanda giriş ücreti de ödemeniz gerekmez. Doğal alanlar arasında yer alan bu şelale sizlere Konya'nın farklı bir yüzünü gösterir.

Yer Köprü Şelalesinde Neler Yenir?

Konya'ya geldiğiniz zaman bu bölgeye özel yöresel lezzetleri mutlaka tadın.

Yer Köprü şelalesi etrafında otururken Konya'ya özgü şu lezzetleri tadabilirsiniz:

o Etli ekmek

o Arabaşı Çorbası

o Fırın Kebabı

Özellikle de Konya etli ekmek bölgenin en ünlü yemekleri arasındadır. Elinize Konya etli ekmeği aldığınız zaman şelalenin görüntüsü ile muhteşem bir tadı imza atabilirsiniz.

Yer Köprü Şelalesi Konaklama İmkanları

Turistik bakımdan çok fazla önemli olan bu şelale sizlere herhangi bir konaklama imkânı sunmamaktadır. Şelalede bol bol zaman geçirmek istiyorsanız Konya merkezde olan otellerde konaklama yapabilirsiniz. Şelale Konya merkeze 115 kilometrelik bir mesafede yer alır. Konaklama yaptığınız sürece bölgedeki diğer güzellikleri de rahatlıkla fark edebileceksiniz.