TÜRK YILDIZLAR PARKI

Konya Turizm Ajansı

Türk Yıldızları Parkı, Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan bir tema parkıdır. Konya-Ankara karayolu güzergâhında bulunduğundan özellikle seyahat esnasındaki molalarda en az şehir sakinleri kadar rağbet görür.

Türk Yıldızları Parkı Adını Nereden Alır?

Parkın konseptini belirleyen ana öge, yol üzerindeki geniş gövdeli Airbus A300 uçaktır. Uçuş ömrünü tamamlamış olan bu uçak elli dört metre boyunda elli metre kanat genişliğinde olup Konya lezzetlerinin sunulduğu bir restoran olarak hizmet verir.

Aynı zamanda park alanında Türk Yıldızları maketi bulunur. Parka adını veren bu maket, Türk Yıldızları gösterilerinden ilham alınarak tasarlanmış olup bölgeye güzel bir görsellik katar.

Türk Yıldızları Parkında Neler Bulunur?

Şehir girişindeki bu büyük parkta yürüyüş, piknik ve oyun alanları yer alır. Piknik için yerleştirilmiş kamelyalı piknik masası sayısı oldukça fazladır. Bu sayede ziyaretçiler, yer sıkıntısı yaşamadan güzel vakit geçirebilir.

On iki bin metrekarelik gölet içinde restoran olarak hizmet veren uçak ile Türk Yıldızları maketi dışında çeşitli uçak maketleri bulunur. Bu maketler her yaştaki ilgilisine görsel şölen sunar. Yemyeşil alan içerisindeki su havuzları ise temiz alana farklı bir güzellik katar.

Türk Yıldızları Parkında Yer Sıkıntısı Yaşanır mı?

Konya Büyükşehir Belediyesinin Konya-Ankara yolu üzerine yaptığı bu park toplam üç yüz yirmi bir bin metrekarelik alan üzerine inşa edilmiştir. Özellikle sabah saatlerinde oldukça sakin olan bu mekânda yer sıkıntısı yaşanmayacak kadar geniş bir alan vardır. Sayısı oldukça fazla olan kamelyalar günün yoğun saatlerinde bile ihtiyacı karşılar.

Park Girişi Ücretli mi?

Konya Büyükşehir Belediyesinin uhdesi altındaki Türk Yıldızları Parkına giriş için ayrıca ücret talep edilmez. Ancak alan içerisinde hizmet veren restoran bu kapsamda değildir. Fazlaca piknik alanı bulunduğundan ziyaretçiler yiyeceklerini beraberinde getirebilirler.

Türk Yıldızları Parkına Toplu Ulaşım İmkânı Var mı?

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara güzergâhında bulunan bu parka belediye otobüsleri sayesinde ulaşımı mümkün kılmıştır. Ziyaretçilerin park yakınına;

• 34-A

• 44-A

• 111-A

Numaralı belediye otobüsleri ile ulaşımı mümkündür.