TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ

Konya Turizm Ajansı

Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya ilinde yer alan bir tesistir. Bahçe, kelebeklerin doğal ortamlarını taklit eden alanları içermektedir. Bu alanda, birçok farklı tür kelebek görülebilir ve bu kelebeklerin yaşam döngüleri hakkında bilgi edinilebilir.

Geniş bir alana yayılmıştır ve içerisinde kelebeklerin doğal yaşam alanlarını taklit eden farklı bölümler bulunmaktadır. Örneğin, tropikal ormanlar, çay bahçeleri veya mangrove ormanları gibi bölümler mevcuttur. Bu bölümlerde, farklı tür kelebekler görülebilir ve bahçede yer alan bilgilendirme panoları aracılığıyla kelebeklerin yaşam döngüleri hakkında bilgi edinilebilir.

Kelebekleri Doğal Ortamlarında Görmek

İçerisi kelebeklerin doğal ortamlarını taklit eden bitkiler ve ağaçlarla süslenmiştir. Bu bitkiler ve ağaçlar, kelebeklerin yumurtalarını bıraktıkları ve beslendikleri yerlerdir. Bahçede ayrıca kelebeklerin beslenmesi için yiyeceklerin yer aldığı alanlar mevcuttur.

Tropikal kelebek bahçesi, hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunar. Bahçede yer alan bilgilendirme panoları aracılığıyla kelebekler hakkında daha fazla bilgi edinilebilir ve kelebeklerin doğal ortamlarını ve yaşam döngülerini gözlemleyebilirsiniz.

Birçok Türde Kelebek Bir Arada

Bahçede, birçok farklı tür kelebek görülebilir.

Aşağıda, bahçede yer alan kelebek türlerinden başlıcaları listelenmiştir:

o Heliconius Melpomene: Tropikal ormanların yer aldığı bölgelerde yaşarlar. Kelebekler, kırmızı ve siyah renklerdeki desenlerle kaplıdır.

o Papilio Polytes: Çay bahçeleri veya mangrove ormanları gibi bölgelerde yaşarlar. Kelebekler, mavi ve sarı renklerdeki desenlerle kaplıdır.

o Caligo Memnon: Tropikal ormanlarda yaşarlar. Kelebekler, yeşil ve siyah renklerdeki desenlerle kaplıdır.

o Morpho Peleides: Tropikal ormanlık bölgelerde yaşarlar. Kelebekler, mavi ve beyaz renklerdeki desenlerle kaplıdır.

o Eurytides Marcellus: Çay bahçelerinde yaşarlar. Kelebekler, yeşil ve siyah renklerdeki desenlerle kaplıdır.

Bunlardan başka birçok tür de bulunduran Konya tropikal kelebek bahçesi, Türkiye’de ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

Türkiye’nin İlk Kelebek Bahçesi

Bu tesis ilk olarak 2015 yılında ziyaretçi kabul etmeye başlamıştır. Toplam 7200 m2 bir alan üzerine kurulmuştur. İki ana bölümü vardır. Bunlar, Kelebek uçuş alanı ve böcek müzesi alanıdır. Kelebek bahçesinde yaklaşık 60 farklı tür kelebeği görmeniz mümkündür.

Ayrıca içerisinde kelebeklerin doğal ortamını sağlamak amacıyla yaklaşık 195 farklı türde bitki de bulunmaktadır. Böcek müzesi alanındaysa kelebek bahçesinde bulunan kelebekler ve birçok ilginç nitelikteki böcekler kurutularak sergilenmektedir.