TAVUSBABA TEPESİ

Konya Turizm Ajansı

Konya'nın yeşil doğasıyla en güzel seyir tepelerinden biri olan tavus baba gerek tarihi dokusu gerekse özel dinlenme alanlarıyla mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Binlerce ziyaretçiyi ağırlayan tavusbaba tepesi oldukça gizemli bir yer olarak değerlendirilir.

Konya'nın Gizemli Tepesi

Tavus baba türbesinde her ne kadar baba kelimesi yer alsa da türbenin bir bayana mı erkeği ait olduğu hala gizemini koruyor. Gizemli olan yerlerinde mutlaka efsaneler olur. Bu anlamda tavus baba türbesi için bir Hint diyarından bir bayanın bu bölgeye yerleştiği ve günün belirli saatlerinde rebab çalıp şarkı söylediği ifade edilir.

Birçok kişinin sesini duduyu ancak yüzünü hiç görmediği bu kadın, bir gün sessizliğe bürünmüş. Sesin gelmediğini anlayan bölge halkı tepeye çıkarak kadını aramış ve o bölgede rebab ile yığın şeklinde tavus kuşu tüyü görmüşler. Bu durumdan etkilenen halk buraya türbe yapıp tavus kuşu tüyleriyle kapatmış.

Mevlana Aşkı ve Tavus Baba Türbesi

Gizemli tepe için ifade edilen diğer rivayet ise Hazreti Mevlana’yı görmeden ona vurulan bir kadının hikâyesidir. Mevlana’nın hep Meram bağlarına çıktığını bilen kadın, onu kısa sürede olsa görebilmek için bağların tepesine yerleştiği ve ömrünün kalan kısmını Mevlana’yı seyir ederek geçirildiği halk arasında sıkça anlatına efsaneler arasında yer alır.

En Güzel Dinlenme Yeri Tavus Baba Tepesi

Konya Mevlana türbesinin yansıra birçok türbe ve tarihi ibadethanelerle çevrilmiş özel bir şehridir. Konya’nın Meram ilçesinde bulunan ve halk tarafından tavus baba türbesi olarak nitelendirilen yer üzende dinlenme alanı bulunan özel yemek ve kahvaltıların sunulduğu seyir tepesidir.

Ziyaretçilerin alabileceği hizmetler şöyle;

o Seyir tepesinde açık büfe kahvaltı

o Yöresel ve özel yemekler

o Rehberlik hizmeti

Ziyaretçiler yeşil doğanın içinde bölgenin güzelliğini seyrederken efsanelerle geçmişe uzun bir yolculuk yaparak günün stresi ve sıkıntısından uzaklaşabiliyor.