OLİMPİYAT PARKI

Konya Turizm Ajansı

Konya’nın Karatay ilçesi sınırları içerisinde yer alan Olimpiyat Parkı, 161.900 metre kare alan üzerine kurulmuştur. Günübirlik ziyaretlerin ve spor aktivitelerinin yapılmasına olanak veren parkta, piknik alanları, eğlence alanları da yer alır.

Konya şehir merkezine yakın konumda olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görür. Özellikle yaz aylarında yoğunluk gözlemlenir. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Olimpiyat Parkı’nın yapımında, 4.500 ağaç dikildi. Parkın oluşumunda olimpiyat halkalarının tasarımları kullanıldığı için, özellikle bu isim verilmiştir.

Olimpiyat Parkının Fiziksel Özellikleri

Konya Olimpiyat Parkı kuş bakışı görüntüsünde, Olimpiyat halkaları ve lale figürü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Her yaştan ziyaretçinin eğlenceli vakit geçirebileceği, sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği oluşumlara ve aynı zamanda da dinlendirici bir atmosfere sahip.

Park dahilinde;

o Park Olimpiyat Müzesi,

o Fair Play Müzesi,

o Seyir kulesi,

o Basketbol, voleybol ve mini futbol sahaları,

o Bisiklet ve koşu parkuru,

o Piknik alanları,

o Jimnastik aletleri,

o Çocuk oyun alanları,

Gibi aktivite alanları bulunur. Parkta bulunan 6 olimpiyat halkası farklı etkinlik alanları olarak oluşturulmuştur. Ayrıca halkalar içerisinde küçük havuzlar oluşturulmuştur. Park içerisinde yer alan piknik alanları mangal yapmak içinde ideal alanlar bulunur.

Olimpiyat Parkı Nerede?

Ziyaretçiler Konya il merkezinden Olimpiyat Parkı’na 21 dakikada erişim sağlayabilirler. Park Konya’nın Karatay ilçesinde Karaaslandede Mahallesinde Taşra Karaaslan Caddesi üzerinde yer alır. Karatay Lavanta Bahçeleri ve Karaaslan Hadimi Parkı’na yakın konumdadır.

Olimpiyat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Konya şehir merkezinden Olimpiyat Parkı’na erişim sağlayacak ziyaretçiler, Konya-Karaman bağlantısını sağlayan D715 kara yolunu kullanmalıdırlar.

Şehir merkezinden yaklaşık 20 dakika sonra Taşra Karaaslan caddesine geçiş sağladıklarında park konumuna erişim sağlayabilirler. Toplu taşıma araçlarını kullanacak ziyaretçiler, 28A, 26A, 79A, 124A, 16A, 91A sayılı toplu taşıma araçlarını kullanabilirler.