MERAM MİLLET BAHÇESİ

Konya Turizm Ajansı

Meram Belediyesince düzenlenerek Meram Millet Bahçesi, halka hizmet vermek amacıyla büyük bir park olarak halkın kullanımına sunulmuştur. Bu bahçenin başlıca özellikleri;

900.000 m2 proje alanı

60 m2 mescit alanı

3800 m bisiklet yolu

87.000 adet bitki sayısı

1300 m2 kıraathane

9544 adet ağaç sayısı

Olmakla birlikte oksijen sağlanması, göletlerinin verdiği huzuru, büyük çocuk oyun alanlarında çocukların harika vakitler geçirmesini mümkün kılan daha birçok içeriğe sahiptir.

Konya’daki Birçok İlk Meram Millet Bahçesi’nde

Konya ili için pek çok ilki barındıran bu devasa bahçe, birçok aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Halk Konya’nın Meram ilçesindeki bu alanın harika manzarası ve havasıyla birlikte yürüyüş ve çeşitli spor aktivitelerini yapabilirler. Devasa büyüklükteki oyun alanlarında çocuklar harika vakit geçirebilirler. Meram Millet Bahçesi içerisinde aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz ya da bir şeyler içebileceğiniz restoran ve kafeterya da bulunmaktadır.

Çok Yönlü Ve İşlevsel Bir Alan

Çok yönlülük hususuna önem verilmiş olan bu bahçede ayrıca daha birçok spesifik alan mevcuttur. Bunlar şu şekildedir:

100’den fazla çocuk oyun ürün tasarımı

Osmanlı Bahçesi

Gül Bahçesi

Farklı sosyal tesisler

Olarak halkın ilgisini çekmektedir. Yılda ortalama 220 bin ziyaretçi sayısına ulaşan Meram Millet Bahçesi Konya ili Meram ilçesinde ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri haline geldi.

Yaz Tatillerinde Çocuklar İçin Etkinlikler Meram Millet Bahçesi’nde

Millet bahçesi içerisinde oluşturulan sosyal alanlar çocukların gençlerin eğitimlerine katkı hizmeti vermeye ve yaz tatillerinde keyifli vakit geçirmelerini sağlamaya devam etmektedir. Yaz tatillerinde binlerce çocuk ve genç, Millet bahçesindeki kültür merkezi içerisinde onlara özel kurslar ve etkinliklere katılarak eğlenceli vakit geçirmektedirler. Çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerini ön planda tutan bu etkinlikler, bu alanda uzman eğitmen ve danışmanlarca gerçekleştirilmektedir.