KYTO JAPON PARKI

Konya Turizm Ajansı

Konya Kyoto Japon Parkı, Türkiye'nin en büyük Japon Bahçesi olarak, doğal güzellikleri, yemyeşil alanları ve muhteşem manzarası ile ziyaretçilerini büyüler. Bu park, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk-Japon halklarının kardeşliğinin geliştirilmesi ve iki ulusun birbirlerini daha iyi tanıması amacıyla yapılmıştır.

Kyoto Japon Parkına Ulaşım

Konya Kyoto Japon Bahçesine gitmek için toplu taşıma araçları olarak, Alaaddin Tepesi'den 10A, Konya Otogardan 59A ve Mevlana Müzesinden 44D numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.

Özel aracınız ile gitmek isterseniz, Alaeddin Tepesi'nin yakınındaki Sille Kavşağına ve Çevre Yolu Caddesi'ne çıkarak İstanbul Caddesi'ni takip edin. Bu cadde parka çıkmaktadır. Park ile Alaeddin Tepesi arasındaki mesafe 13 km'dir. Parkın çevresinde aracınızı park edebilirsiniz.

Kyoto Japon Parkında Neler Var?

Konya'da yer alan Kyoto Japon Parkı, Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak inşa edilmiştir.

Park alanı içerisinde bulunan alanlar;

o 4000 metrekarelik bir gölet

o Ahşap ve taş köprüler

o Japon bahçesi

o Bambu su oyunları

o Doğal tepeler

o Seyir terasları

o Küçük adalar

o Taş fenerler

o Kamelyalar

o Kuru bahçe

o Japon ağaçları ve bitkileri bulunur.

Ayrıca üç kapılı bir çay evi de mevcuttur. Japon Kültüründe önemli bir yer tutan Sakura ağaçları da park alanında yer almaktadır. Parkın işletmesi Belediye tarafından yapılmıştır ve Japonpark Restaurant ve Cafe adında bir restoran mevcuttur. Bu restoranda hafta içi her gün 08:30 - 12:00 saatleri arasında ve hafta sonu 08:30 - 13:30 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti verilir. Aynı zamanda Japon mutfağının geleneksel lezzetleri de tadılabilir. Restoran için önceden rezervasyon yaptırmak gerekmez.

Kyoto Japon Parkı Giriş Ücretsiz Mi?

Kyoto Japon Parkı her gün 08:00'de açılmakta ve 23:00'da kapanmaktadır. Kyoto Japon Parkı'na giriş ücretsizdir.