KIKIRDAKLI BÖREK

Konya Turizm Ajansı

Konya lezzetleri arasında yer alan Kıkırdaklı börek, bildiğiniz hamur işlerinden farklıdır. Eğer kıkırdak tadını sevenlerdenseniz, bu böreği mutlaka deneyin. Kıkırdaklı börek tatmak istediğiniz zaman bölgede çok sayıda lokanta karşınıza çıkacaktır. Bu lezzeti Konya'ya özgü şekilde yapan yerlere girdiğiniz zaman böreğin en güzel halini yeme şansı yakalarsınız.

Kıkırdaklı Börek Malzemeleri

Hamuru için;

o 1 çay kaşığı tuz

o 3 su bardağı un

o Hamurun sert olmasını sağlayacak kadar az miktarda su

İçi için;

o 1 adet orta boy soğan

o 250 gr. kıkırdak

o 1 tutam maydanoz

o 1 çay kaşığı karabiber

o 1 çay kaşığı tuz

o 1 çay kaşığı pul biber

Bu malzemeleri kullanarak leziz mi leziz bir kıkırdaklı börek yapabilirsiniz. Kıkırdaklı böreğe lezzet veren en önemli şey iç harcıdır. Bu nedenle kıkırdak olmadan bu yemeği yapamazsınız. Böreği yaparken tarifte yazan miktarları doğru kullanmanız gerekir.

Kıkırdaklı Börek Yapılışı

Su, tuz ve un ile sert bir hamur yoğurun. Maydanozu ve soğanı ince ince doğrayın. Ardından tuzu, kıkırdağı ve pul biberi karıştırın. Hamuru açın ve içerisine kıkırdaklı karışımı ekleyin. Daha sonra hamuru ay şeklinde katlayın. Hazırlanan hamurları teflon bir tavada pişirin. Hamurların arkalı önlü pişmesine dikkat edin.

Kıkırdaklı Börek Püf Noktaları

Kıkırdaklı böreği yaparken hamurun kıvamına dikkat etmek gerekir. Yumuşak bir hamur olmaması önemlidir. Bunun yerine daha sert bir hamur yoğurmanız, böreği yaparken zorlanmamanızı sağlayacaktır. Ayrıca böreği pişirirken ocağın altını fazla açmayın. Kısık ateşte pişirmeniz, hem iç harcın hem de hamurun pişmesini sağlayacaktır.

Eğer kıkırdak bulmakta zorlanırsanız, kurban bayramında kesilen koyunun kuyruk yağını eriterek kıkırdak elde edebilirsiniz. Bu şekilde yaptığınız kıkırdaklı börekler çok daha fazla lezzetli olacaktır.