KENT ORMANI

Konya Turizm Ajansı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğünün katkıları ile oluşturulan Konya Kent Ormanı 5.270.000 metre kare alanı kapsar. Ormanlık alan halka hizmet verecek tesisler oluşturularak 2005 yılında hizmete açılmıştır. Kent Ormanı’nın elektrik enerjisi güneş enerjisi ile sağlanır.

Bu anlamda da çevreye duyarlı örnek projeler arasında yer alır. Kent ormanında aynı zamanda da güvenli alanlar oluşturularak, ziyaretçilerin olumsuz şartlardan etkilenmesinin önüne geçilmiştir.

Ormanlık alan yöre halkının ve ziyaretçilerin güzide mesire yerleri arasında sayılır. Konya şehir merkezine yakın konumda olması nedeniyle özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında yoğunluk gözlemlenir.

Kent Ormanı’nın Sosyal İmkanları

Konya Kent Ormanı’nda ziyaretçilerin aktivitelerini yerine getirmeleri açısından birçok tesis bulunur.

Konya Kent Ormanı dahilinde;

o Kamelyalar, banklar,

o Futbol ve basketbol sahaları,

o Seyir terası,

o Yapay göletler,

o Otopark,

o Mescit,

o Çeşmeler,

o 9 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru,

o Kam kurmaya olanak sağlayan 3.000 metre kare çim alan,

o Kum sahalar gibi imkanlar bulunur.

Kent Ormanı’nın dahilinde aynı zamanda yöre halkının piknik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, korunaklı piknik alanları da oluşturulmuştur. Bölgede kızılçam, sarıçam, karaçam, meşe, ardıç, akasya, sedir, alıç türünden 180’den fazla bitki türü bulunur.

Ziyaretçiler ormanlık alanda yabani hayvanları doğal yaşam alanlarında gözlemleyebilirler. Tilki, porsuk, yaban domuzu, yılan, kaplumbağa, alakarga, serçe, yaban ördeği, bülbül, üveyik ormanlık alanda bulunan bazı canlı türleridir.

Kent Ormanı Nerede?

Konya’nın Meram ilçesinde yer alan Kent Ormanı, Konya-Beyşehir bağlantı yolu üzerinde, il merkezine 27 kilometre mesafede yer alır.

Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Konya Kent Ormanı’na erişim sağlayacak ziyaretçiler, 2-A97 şehir içi otobüs hattını kullanarak bölgeye erişim sağlayabilirler.

Kent Ormanı Giriş Ücreti

Ziyaretçiler Konya Kent Ormanı’nın avantajlarından ücretsiz olarak faydalanabilirler. Kent Ormanı’nda aynı zamanda öğrenci gruplarının izcilik faaliyetleri çerçevesinde ücretsiz kamp kurmalarını da imkan tanınır.