HACIVEYİSZADE CAMİİ

Konya Turizm Ajansı

Konya’nın merkezi konumunda bulunan Hacıveyiszade Camii’nin yapımını, Türkiye Diyanet Vakfı tarafı üstlenmiştir. Modern tarzda inşaa edilen caminin yapımına 1986 yılında başlanmış ve 1996 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. Hacıveyiszade Camii’nin bitişik kompleks yapılarla birlikte külliye olarak değerlendirilmesinde yarar vardır.

Cami ismini Konya’nın büyük din alimlerinden Hacı Veyiszade Mustafa’dan alır. Mevlana Türbesi yakınında bulunan Hacı Veyis Zade Camii ile isim benzerliğinden dolayı, bazen yazım ve telaffuzda hatalar oluşur.

Ancak birbirleri ile bağımsız yapıdadırlar. Hacı Veyis Camii tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte Konya’nın en eski camileri arasında yer alır. Oysa Hacıveyiszade Camii modern yapıda ve yakın tarihte oluşturulmuştur.

Hacıveyiszade Camii’nin Fiziksel Özellikleri Konya’nın modern yapısına uygun olarak inşa edilen Hacıveyiszade Camii;

Üç şerefeli iki minarelidir.

Minarelerin her birinin yüksekliği 78 metredir.

Cami misafirhane, müftülük ve yayım ek tesislerinden oluşur.

Bulunduğu konumda en yüksek yapı olma özelliğine sahiptir.

Cami 3 kattan olup, 1. ve 2. katları ibadet amaçlı kullanılır.

Camide kendine münhasır konumunda, Camiye ve Hacı Veyiszade Hoca Efendi’ye övgüler içerin birde kitabesi bulunur. Hacıveyiszade Camii’nde aynı anda 10.000 kişi namaz kılabilir.

Hacıveyiszade Camii Nerede?

Konya’nın Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Hacıveysizade Camii’nin bulunduğu konum merkez konumdadır. Cami Devri Cedid Mahallesi’nde, Sultanşah Caddesi, Hastane Caddesi, kesişim noktasında, Konya Ticaret Odası’na ve Kültür Park’a yakın konumdadır.

Hacıveyiszade Camii’ne Nasıl Gidilir?

Konya şehir merkezinden Hacıveyiszade Camii’ne erişim sağlamak isteyen ziyaretçiler, Alaaddin Bulvarı’nı takip ederek, Konya Fuar Alanı yönünde ilerlemelidir. Hususi araçlarla yaklaşık 10 dakika sonra caminin konumuna erişim sağlanabilir. Konya merkezden yürüyerek ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler, Abdül Ezel Paşa Caddesini takip ederek, öncelikle Fuar Alanı, daha sonrada Hacıveyiszade Camii’ne erişim sağlayabilirler.