ETLİEKMEK

Konya Turizm Ajansı

En çeşitli ve lezzetli yemek kültürüne sahip olan mutfaklar içerisinde ilk sıralarda yer alan Türk Mutfağı özellikle meşhur ve damakta enfes lezzetler bırakan çeşitleri ile Konya mutfağını da kendi içerisinde ön sıralara çıkarıyor. Mantı, etliekmek ve fırın kebabı gibi lezzetler Anadolu Selçuklu Devletinden günümüze kadar gelmiştir.

Lokantaların Baş Tacı

Yolu Konya'ya düşen herkesin bayıla bayıla yediği etliekmek pide hamuru ile yapılan bir taş fırın yemeğidir. İç harcına eklenen et ve baharatlar organik ve Konya'nın kendi yöresel ürünlerinden elde edilir. Tahıl ambarı olan Konya'nın eşsiz tahıllarından elde edilen un ile yapılan etli ekmek hamuru gevrek ve çıtır çıtır. Lokanta ve ev yemekleri olarak sıklıkla tüketilir.

Etliekmek Malzemesi

Konya her ne kadar etli ekmeği ile dikkat çekse de aslında çok zengin bir disiplinel mutfak kültürüne sahiptir. Ana öğün yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar ve şerbetler Osmanlı mutfağı ve öncesine dayanır. Etli ekmek yapılışı kolay ve lezzetli olup

Hamur,

Kuzu Eti

Tuz

Baharat Ve

Sebze (Domates, biber, soğan ve maydanoz) orantısal olarak hesaplanarak yapılır.

Nefis lezzetlerle dolu Konya mutfağının tüm lezzetlerinden tatmak için Konya İlini ziyaret etmek gerekir.

Kadim Şehir Kadim Yemekler

İl yerleşim yeri olarak bilinen Konya Çatalhöyük tarihe meydan okumayı sürdürürken her veresinde lezzetli mutfağı ile de var olmayı başarmıştır. Anadolu’nun mutfağı olma özelliği ile Konya ilinden lezzetli yemekler dünya mutfaklarında da yer bulmuştur. Etli ekmek doyurucu, lezzetli, besleyici ve sağlıklı bir öğün olup kahvaltı, öğlen, akşam ve ara yemek olarak yenilecek niteliktedir.

Farklı lezzetlere açık bir damak tadınız olmazsa bile etli ekmek denemek gerekir. Severek tüketeceğiniz yemekler arasında yer edecek ve yolunuz düştüğünde Konya'da muhakkak yeniden isteyeceksiniz.