BEYŞEHİR GÖLÜ

Konya Turizm Ajansı

Şehrin beton duvarları arasından uzaklaşmak ve bol oksijen sağlayan alanlara kaymak insana pozitif enerji yükler. Bu nedenle Konya'nın yakınında yer alan ve mesire alanı olarak ta kullanılan Beyşehir Gölü eşsiz manzarası ile nefes alacak geniş bir alana sahip. Mavinin tonlarının insana verdiği huzur ziyaretçileri göle çeker.

İki İle Sınırı Var

Konya ve Isparta İli sınırları dahilinde olan Beyşehir Gölü tatlı su gölü olup her iki ilin de güneybatısında yer alır. Genişliği 20 kilometrelik alanı kapsayan Beyşehir gölü 45 kilometre uzunlukta olup 650 kilometrekarelik alan üzerindedir. Gölün içerisinde bulunan toplam 33 adet adacık göle ayrı bir güzellik katıyor.

Beyşehir Gölündeki Balık Çeşitleri

Konya ilinde gezilecek görülecek yerler arasında önemli yeri olan Beyşehir Gölünde yetişen balık türleri avlanma mevsiminde balıkçılık olarak halka ulaştırılır. Bu balık türleri

Sazan

Gümüş balığı

Yağ balığı

Sudak balığı

Çöpçü balığı

Kaya balığı

Yılan balığı

Saz balığı

Hitit balığı gibi balık cinsleri gölde yaşamaktadır. Etçil balık ve otçul balıklar bir arada gölde yaşarken göl biyo çeşitlilik bakımından doğa dernekleri tarafından kamuoyuna sürekli korunması anlamında tanıtılıyor.

En Büyük Tatlı Su Gölü

Kapladığı alan olarak Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliğine sahip Konya Beyşehir Gölü doğal manzarası ile turistleri ağırlarken o bölgede konaklama ihtiyacını karşılayacak motel, otel, restoranlar ile de ilgi odağı oluyor.

Tarım alanlarının sulanmasında da kullanılan Beyşehir Gölü üzerinde bulunan adacıklardan Mada Adasında süre gelen hayat nedeniyle de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Antik çağdan bu yana yaşamına devam ederek gerek bitki, gerek hayvan çeşitliliği ve gerek ise insanların sürekli olarak yerleşke olarak gördüğü bu alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Konya Beyşehir Gölünü Milli Parklar statüsüne alındı.