AKYOKUŞ SEYİR TEPESİ

Konya Turizm Ajansı

Konya-Beyşehir güzergâhı üzerinde yer alan ve şehrin çıkış noktasında bulunan bu mekân, Konya’yı tepeden seyredebilme imkânı verir. Merkez ilçelerden olan Meram istikametindeki bu tepede, özellikle akşam manzarası görülmeye değerdir.

Akyokuş Seyir Tepesinde Neler Var ?

Konya’yı ayaklar altına seren bu güzide mekanda kafe, park ve restoran ile seyyar tezgâhlar da bulunur. Ziyaretçiler bu tezgâhlardan çay, köfte alabilir ve alandaki çocuk parkı sayesinde küçük ziyaretçiler de eğlenceli vakit geçirebilir.

Restorandaki yemekler taze ve lezzetli olup Konya’nın yöresel tatlarını test etmek için birebirdir. Bunun yanında ziyaretçilerin yiyeceklerini yanında getirmeleri de mümkündür.

Ayrıca alan içerisinde minik bir seyir terası vardır. Birçok sosyal aktiviteye elverişli olan bu bölgedeki otopark, güvenlik görevlilerince denetlenir ve mekân içinde düzen sağlanır.

Akyokuş Seyir Tepesi, kahvaltı sonrası yürüyüş için de uygun bir yerdir. Çevredeki farklı bitki türleri, temiz havası ve nezih ortamı sayesinde bolca ziyaretçi çeker.

Mekâna Giriş Ücretli mi?

Akyokuş Seyir Tepesi kamusal niteliktedir. Bu alana giriş ücretsiz olup Konya Büyükşehir Belediyesinin periyodik bakımı ile korunur. Konya’ya hâkim olan bu tepeye giriş için ayrıca ücret talep edilmez. Ancak alan içinde alınacak bazı hizmetler ücrete tabidir.

Akyokuş Seyir Tepesinde Fiyatlar Uygun mu?

Giriş ücretsiz olmakla birlikte mekân içerisindeki alanlar her kesimden insanın rahatlıkla karşılayabileceği fiyatlara sahiptir. 

Alınan hizmet kalitesi de düşünüldüğünde bu fiyatların bütçe dostu olduğu söylenebilir. Ayrıca piknik yapmak için uygun alanlar barındırdığından dışarıdan yemek istemeyen ziyaretçiler, evden getirmek suretiyle yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Akyokuş Seyir Tepesine Toplu Taşıma İmkânı Var mı?

Akyokuş Seyir Tepesi yakınlarından;

8-A

11-B

11-C

Numaralı otobüsler geçer. Dileyen ziyaretçiler bu şekilde Akyokuş Tepesine ulaşabilecektir.