80 BİNDE DEVR-İ ALEM

Konya Turizm Ajansı

Konya’nın ziyaretçi çeken adresleri arasında 80 Binde Devri Alem Parkı yer alır. Park sahip olduğu minyatür eserleri, parkları ve heykelleri ile ailelerin ilgisini çeker. Bu nedenle hafta sonu tatilleri ve boş zamanlarda sıklıkla Konya halkı tarafından ziyaret edilir. Ayrıca turistler tarafından da gezi için tercih edilen yerler arasındadır.

80 Binde Devri Alemin Yapılış Tarihi

Konya’nın Meram isimli merkez ilçesinde bulunan 80 Binde Devri Alem Parkı 2014 yılında açılmıştır. Parkın açılışı 23 Nisan günü yapılmıştır. Parkın 80 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunması nedeniyle park bu ismi almıştır. Her yaş grubuna hitap eden park günümüzde binlerce ziyaretçiyi ağırlar.

80 Binde Devri Alemde Neler Var?

Konya’da bulunan parkı ilgi çekici kılan sahip olduğu eserler ve özellikleridir. 

Şehrin gözde mekanlarından olan parkta bulunan eserler ve özellikleri şöyledir;

o Park T-Rex, Cihanı Türk ve Pamuk Şekeri olmak üzere 3 bölüme ayrılmıştır.

o T-Rex Park bölümünde tarihi çağlarda yaşam süren 50 adet dinozorun heykeli vardır. Bu dinozorlar sesli ve hareketli şekilde üretilmiştir.

o Cihanı Türk bölümünde ise 120 mimari eserin minyatürü vardır.

o Cihanı Türk bölümünde bulunan mimari eserler arasında Taç Mahal, Sırçalı Medrese, Malabadi Köprüsü, Kız Kulesi, Haydarpaşa Garı ve Mostar Köprüsü gibi eserler vardır.

o Pamuk Şekeri Parkı bölümünde ise masal kahramanı ve çizgi film karakterlerini içeren eserler vardır. Bu nedenle bu bölüm Masallar Diyarı olarak da anılır.

Üç bölümden oluşan parka girmek isteyen kişiler ise 10 TL giriş ücreti öderler. Bu ücret öğrenciler için 3 TL ve 65 yaş üzerindeki kişiler için ücretsizdir.

80 Binde Devri Aleme Nasıl Gidilir?

Parkı gezip görmek isteyen kişiler nasıl gidilir? Öğrenmek isterler. Park Meram ilçesi Dutlu Caddesi üzerindedir. Ulaşım için toplu taşıma tercih eden kişiler Meram/Yaka ve Meram-Yeni Yol dolmuşları ile 74, 3, 4 ve 2 numaralı otobüsleri kullanırlar. Parkı görmek isteyen kişiler Pazartesi günleri dışında 6 günde ziyaret imkanına sahiptir. Bunun dışında ziyaret için 09.00-17.00 ziyaret saatlerini tercih etmek gerekir.