TARİHİ BEDESTEN ÇARŞISI

Konya Turizm Ajansı

Konya tarihi dokusu hakkında gezebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Tarihi Bedesten Çarşısı 2687 adet dükkana sahiptir. Çarşı içerisinde 40 tane sokak bulunur. Aziziye Camisi ve Kapu Camisi gibi önemli camilere de ev sahipliği yapan bu bedestende doyasıya gezerek dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz.

 Çarşıdaki dükkanların çoğu babadan kalma esnaflardır. Bundan dolayı çoğu geleneksel bir mesleği icra ederler. Çarşının tarihi dokusu yüzyıllar boyunca korunmaya çalışılmıştır.

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda modern ürünlerden çok geleneksel ürünler vardır. Bundan dolayı daha önce hiç görmediğiniz antikalara burada rastlayabilirsiniz.

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda Hangi Ürünler Var?

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda şu ürünleri bulabilirsiniz:

o Giyim

o Aksesuar

o Antika

o Ev tekstili

Bu çarşı özellikle de düğün hazırlığı içerisinde olan çiftler için önemli bir yerdir. Çünkü bu çarşı içerisinde düğün için gerekli olan hemen her şeyi bulabilirsiniz. Çarşıyı gezdiğiniz zaman her dükkanda ayrı bir hava soluyacaksınız. Konya denildiği zaman akla gelen en önemli çarşılardan biridir. Bölgedeki en büyük çarşı olmasından dolayı her zaman dikkat çeker.

Tarihi Bedesten Çarşısı Hakkında

Tarihi Bedesten Çarşısı Kanuni Sultan Süleyman dönemi eserlerindendir. O dönemde kadıasker ve müftü olan Mevlana Kadri Çelebi 1538 yılında bu bedesteni yaptırmıştır. 9 üniteye sahip olan bu bedesten dönemin en önemli çarşılarından biri haline gelmiştir. Bu önemini hiçbir zaman kaybetmeyen Tarihi Bedesten Çarşısı günümüzde de ihtişamıyla yaşamaktadır.

Tarihi Bedesten Çarşısı'na Nasıl Gidilir?

Bu çarşıya gidebilmek için Mevlana Dergahına giden Mevlana Caddesi'ni kullanmanız yeterlidir. Konya Valiliği binasına geldiğiniz zaman kime sorsanız size bu çarşıyı gösterecektir. Bölgeye kendi aracınız ile ulaşmak istiyorsanız çarşıya yakın bir yerde otopark bulmanız gerekir. Geri kalan yolu yürüyerek gitmeniz daha iyi olacaktır.