SİLLE ANTİK KENTİ

Konya Turizm Ajansı

Türkiye'nin günümüz Konya ilinde bulunan Sille Antik Kenti, MÖ 2. binyılda Hitit İmparatorluğu'na kadar uzanan zengin bir tarihe sahiptir. Bugünkü yazımızda sizlere bu antik kentin tarihi ve daha birçok şey hakkında bilgiler vereceğiz.

Sille Antik Kenti Tarihi

Şehir, antik dünyada önemli bir ticaret, din ve kültür merkeziydi. Arkeolojik kazılar bizlere Sille Antik Kenti ve karmaşık sokaklar ağı, kamu binaları ve özel evleri ile iyi planlanmış bir şehir olduğunu ortaya çıkardı. Şehir surlarla çevriliydi ve şehre girişi sağlayan çok sayıda kapısı vardı.

Sille aynı zamanda Hitit tanrı ve tanrıçalarına adanmış birçok tapınağıyla önemli bir dini merkezdi. En önemli tapınaklardan biri de Hitit mimari tarzında inşa edilmiş olan ve gök gürültüsü ve şimşek tanrısına adanan Fırtına Tanrısı Tapınağı'dır.

Bölgede keşfedilen çok sayıda yazıt, mühür ve heykelin de kanıtladığı gibi, şehir aynı zamanda güçlü bir kültürel mirasa da sahipti. Bu eserler, Sille'de yaşayan insanların günlük yaşamlarının yanı sıra antik kentin siyasi ve ekonomik sistemleri hakkında değerli bilgiler vermektedir.

Sille Antik Kenti Ve Roma

Sille, Roma ve Bizans dönemlerinde iskan edilmeye devam etmiş ve kent, Hıristiyanlığın ilk yüzyıllarında önemli bir Hıristiyanlık merkezi olmuştur. Şehir MS 7. yüzyılda terk edildi ve 20. yüzyılda arkeologlar tarafından yeniden keşfedilene kadar yüzyıllarca unutuldu. Bugün Sille Antik Kenti, popüler bir turizm merkezi ve önemli bir tarihi mekandır. Ziyaretçiler; tapınaklar, evler ve sokaklar dahil şehrin kalıntılarını keşfedebilir ve Antik Kent Sille'nin zengin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinebilir.

Nasıl Ulaşım Sağlanır?

Uzun yoldan geliyorsanız veya Konya ilinden ulaşım sağlayacaksanız nelerden yararlanabilirsiniz? Biraz da bunları inceleyelim. Konya İç Anadolu bölgemizde yer alan düz ve geniş alana sahip bir şehrimizdir. Ulaşım biraz daha rahat olacaktır. Peki nasıl ulaşım sağlarız:

1-) Kişisel araç: Bir arabanız, motosikletiniz veya başka bir aracınız varsa bu en uygun seçenektir. Toplu taşıma programlarına veya müsaitlik durumuna güvenmek zorunda kalmadan, istediğiniz yere, istediğiniz zaman seyahat etmek için kullanabilirsiniz.

2-) Toplu taşıma: Bu seçenek, devletin veya diğer kamu kuruluşlarının sahip olduğu ve işlettiği otobüsleri, metroları, trenleri ve diğer ulaşım biçimlerini içerir. Toplu taşıma genellikle diğer seçeneklerden daha ucuzdur, ancak o kadar rahat veya esnek olmayabilir. Ancak Eğer Konya içi ulaşım kullanılacaksa tercih edilmesi gereken unsurlardan biridir.

Eğer Konya dışından bir yerden gelecek isek pek çok otobüs firması Konya ilimize seyahat fırsatı da sunmaktadır.

Konya Türkiye'nin önemli şehirlerinden olduğu için her vakit otobüs seferleri mevcuttur. Böylelikle sizler de Sille Antik Kenti ve daha nicelerini Konya'ya giderek görebilirsiniz.