MAVİ BOĞAZ

Konya Turizm Ajansı

Konya ilinin Bozkır ile Akören sınırlarında bulunan mavi boğaz her mevsim apayrı güzelliktedir.Cumhurbaşkanının verdiği kararla tabiat parkı olan mavi boğaz doğanın mucizesi gibi büyüleyicidir.Mavi Boğaz Tabiat Parkı kamp severlerin oldukça memnun kalacağı kamp alanları sunar. Çadır ve karavan tatiline de uygundur.

Yemyeşil görüntüsü, kuşlar ve su sesleriyle eşsiz zamanlar geçirmenize imkan tanır.

Mavi Boğaz Cennetten Bir Köşe

Mavi Boğaz baharda çok güzel olur. Papatyalar, rengarenk çiçekler, böcekler, meyve bahçeleriyle keyifli zamanlar geçirmek için idealdir.

Doğaya açılan bir kapı olan tabiat parkı piknik yaparak ailenizle keyifli zaman geçirebileceğiniz ve rafting gibi doğa sporları yapabileceğiniz muhteşem bir seçenektir.

Dünyaya Açılan Bir Kapı Olarak Mavi Boğaz

Çarşamba çayının buradan aktığı bilinen Mavi Boğaz vadisi, doğal yaşam zevkini süreceğiniz alan sunar.

Ülkemizin eşsiz güzelliklerine sahip çıkma bilinciyle gizli kalmış bu cennet yer, turizme katkı sağlayacak değerlerimizden biri olarak görülmektedir. Konya'yı yalnızca bilinen, popüler yönleriyle değil saklı güzellikleriyle de ön plana çıkartarak ekonomik açıdan da fayda sağlayabileceği düşünülmekte ve Mavi Boğaz Tabiat Parkı'nın gelişmesi yönünde toplantılar yapılmaktadır. Hali hazırda turistlerin ilgisini çeken bir yer olmuştur.

Mavi Boğaz çevresinde göletlerin yapılması için kaynak ayrıldığı ve Konya Ovası Projesine dahil edilerek turizminin gelişmesi konusunda kararlar alınmıştır.

Mavi Boğaz'da Ne var?

Doğanın eşsiz güzelliklerinin bulunduğu Mavi Boğaz birçok aktiviteye imkan sunmaktadır. Bu muhteşem tabiat parkında yapabileceğiniz etkinliklere aşağıdaki gibi örnekler verilebilir.

Bağ ve bahçelerle çevrili bu tabiat parkında yaz aylarında böğürtlen, elma, erik yiyebilir katkı maddesi olmayan doğal üzüm pekmezlerinin tadına bakabilirsiniz.

Tabiat parkını çevreleyen bağ ve bahçelere sahip köylü halkın ikram ettiği taze meyvelerin tadına bakarak bu ürünleri satın alabilirsiniz.

Ayrıca Mavi Boğaz ailenizle geçireceğiniz huzurlu bir gün sunar.

Gezip gören herkesin eşsiz doğa fotoğraflarını paylaşarak davet ettikleri bu yer adeta cazibe merkezi haline gelmekte ve dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır.