LEYLEKLER VADİSİ

Konya Turizm Ajansı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Leylekler Vadisi Adaköy ve Yeşildağ civarında insanlara büyük bir mutluluk yaşatıyor. Leylekler Vadisi'nde doğal yaşamlarını rahat bir şekilde sürdüren bu canlılar konaklama konusunda hiçbir sorun yaşamıyorlar. Leylekler bahar zamanı bu bölgeye gelerek yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Her yıl gelen leylek kolonileri bölgede yaşayan insanların dikkatini çekiyor. Konya'ya geldiğiniz zaman doğal güzellikleri görmek istiyorsanız leylekler Vadisi mutlaka ziyaret edin. Özellikle de bahar aylarında hareketli geçen bu vadi, bölgeye çok sayıda turistin akın etmesine sebep oluyor.

Ilıman iklimin gelmesi ile birlikte Leylekler Vadisi'ndeki turlar da canlılık kazanıyor. Yapılan tur gezileri sayesinde ziyaretçiler leyleklerin rahatını ve huzurunu bozmadan onları izleme şansı yakalıyor.

Leylekler Vadisi Ulaşım

Leylekler Vadisi Beyşehir'e 30 kilometre uzaklıkta yer alır. Vadiye otomobille gitmek istediğiniz zaman Beyşehir'den çıkıp güneye doğru hareket etmeniz gerekir. Buradan Yeşildağ yolu ile bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Eğer otobüs ile gitmek isterseniz Beyşehir merkezden yapılan otobüs seferlerinin tercih edebilirsiniz. Ayrıca Konya otogarına geldiğiniz zaman da Beyşehir'e giden otobüsleri bulabilirsiniz.

Leylekler Vadisi Ücreti Ve Ziyareti Açık Saatleri

Leylekler Vadisi'nde gidebilmek için sadece yol parası ödemeniz gerekir. Bunun haricinde sizden herhangi bir ödeme alınmaz. Ayrıca vadiyi dilediğiniz her zaman girebilirsiniz. Vadi hem yerli hem de yabancı turistlere kapısını sonuna kadar açmaktadır.

Leylekler Vadisi Özellikleri

Leylekler Vadisi özellikleri şunlardır;

o Leylek kolonilerini görebileceğiniz en doğal yerlerden biridir.

o Konya'da doğal yaşam gezileri yapabileceğiniz en özel yerlerdendir.

o Vadiye geldiğiniz zaman leylekleri daha yakından görme şansı yakalarsınız.

Leylekler Vadisi Konya Bölgesi'nin en doğal alanlarından biri olarak kabul edilir ve bu bölgenin doğallığı her zaman korunmaya çalışılır. Bu vadi genelde bahar aylarında canlıdır.