KOYUNOĞLU MÜZESİ

Konya Turizm Ajansı

Bu şehir incelendiği takdirde müzenin aynı zamanda bir kütüphane olduğu bilinir. Bundan dolayı koyunoğlu müzesi çok fazla insanın bildiği ve ziyaret halinde kullandığım müzeler arasında bulunur. Yaklaşık olarak 1913 yılından itibaren eskiden günümüze kadar gelebilen en önemli müzeler arasında yerini alır.

Bu müze Konya'da ev sahipliği yaptığından dolayı arkeolojik eserleri de bünyesinde barındırarak insanların hizmetine sunar.

Koyunoğlu Müzesi (Konya) Neden Tercih Edilir?

Bu müzenin kişinin kendi çabaları ile birlikte ortaya çıkarak dünyaca ünlü bir müze haline geldiği bilinir. Kaynaklı da bu ev belediye tarafından koruma altına alınmıştır.

Müzenin içerisinde bulunan eser sayısı çok fazla olduğundan dolayı insanlar müzeye girdikleri zaman keyif alır. Etnoğrafik eserler en üst mertebede yer aldığından dolayı insanların ilk bu dik dikkatini çeker. Fazlasıyla geniş bir alana sahip olduğundan dolayı giriş katından başlayarak Anadolu'nun bütün medeniyetlerine ev sahipliği yaptığı bilinir.

Koyunoğlu Müzesinde (Konya) Neler Bulunur ?

Bu müzede neler bulunur diye bakıldığı zaman belli başlı ürünler bulunur. Bu ürünler şu şekilde sınıflandırılabilir.

Çeşitli halı

El yazması bulunan eserler

Kilim

Tesbih koleksiyonları

Tematik olan sergiler

Tabiat tarihinden oluşan bir bölüm

Hat eserleri

Sikke

Bu ve buna benzer birden fazla eseri müze barındırır. Tüm bu eserler sağlıklı bir şekilde korunur.

Koyunoğlu Müzesine (Konya) Nasıl Gidilir?

Bu müzeye gitmek isteyen kişiler öncelikle müzenin merkezde olduğunu unutmamalıdır. Herkes Konya'da bu müzeyi tanıdığından dolayı kişinin adresi ve bu yeri bulması oldukça kolay olur.

Müzenin iç yapısı fazlasıyla gösterişli bölümlerden oluşur. Otobüsler ya da kişinin özel araçları müzeye kadar çıkabilir. Müze her anlamda yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken bir tarihi konak olarak görülür.