KESTEL BARAJI

Konya Turizm Ajansı

Konya’nın Kadınhanı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kestel Barajı, çam ormanları ile çevrili Kestel Dağı’nda yer alır. DSİ tarafından sulama amaçlı oluşturulan baraj gölü, aynı zamanda da bulunduğu koşullar nedeniyle yöre halkı tarafından mesire alanı olarak da kullanılır.

Baraj bölgesinde oluşturulmuş herhangi bir tesis yer almaz. Buna rağmen özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaktan kaçmak isteyenler aileler, baraj bölgesini sıklıkla tercih eder.

Kestel Barajı’nın eşsiz güzellikte manzarası ve ferahlatıcı atmosferi ziyaretçiler tarafından tercih edilmesinin başlıca sebeplerindendir. Bunun yanında barajda çeşitli balık türleri yaşar ve amatör balıkçılık açısından önemli bir yere sahiptir. Kestel Barajı’nın bulunduğu coğrafi konum, kış aylarında doğu tutkunu genç gruplara kam olanakları da sağlar.

Kestel Barajı Nerede?

Konya il merkezine 63 km mesafede bulunan Kestel Barajı, Kadınhanı ilçesine bağlı Kestel Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. Bölgede Bulunan Bozdağ Milli Parkı’na yakın konumda Kadınhanı ilçe merkezine 20 dakika uzaklıktadır.

Kestel Barajı’na Nasıl Gidilir?

Konya il merkezinden Kestel Barajı’na ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler, Kadınhanı istikametinde D-300 bağlantı yolunu kullanarak öncelikle ilçe merkezine sonrasında da, Kestel Mahallesi yönünde devam etmelidirler. Kestel Mahallesi’nden sonra baraj yön levhası takip edilebilir.

Ziyaretçiler aynı zamanda Afyonkarahisar yönünde ilerleyerek, Kadınhanı’na gelmeden Şahören yönüne dönüş yaparak ve Kestel yön levhasını izleyerek baraj bölgesine erişim sağlayabilirler. Barajın bulunduğu konuma kadar asfalt kaplama yol bulunur. Bu sayede konforlu bir şekilde ziyaret gerçekleştirilebilir.

Ziyaretçiler toplu taşıma araçları ile Kestel Barajı’na erişim sağlamak istediklerinde, Kadınhanı istikametinde seyreden toplu taşıma araçları ile öncelikle ilçe merkezine gelerek, sonrasında da, Kestel Mahallesine seyreden toplu taşıma araçlarını kullanabilirler.

Kestel Barajı’nda Neler Yapılır?

Ziyaretçiler Kestel Barajı’nda birçok aktivitelerin gerçekleştirebilirler.

Ziyaretçiler özellikle yaz aylarında;

o Piknik yapabilirler.

o Kamp kurabilirler.

o Av sezonunda olta ile balık avlayabilirler.

o Doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet kullanabilirler.

Gibi aktivitelerini yerine getirebilirler. Kış sezonunda da genç gruplar tarafından tercih edilen baraj bölgesi amatör dağ tırmanışlarına, kısa süreli kamp oluşumlarına ev sahipliği yapar.