DİPSİZ GÖL

Konya Turizm Ajansı

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan yaklaşık olarak 5 metre uzunluğunda olan ve oldukça hoş görüntüleri ev sahipliği yapan bir göl bulunur. Bu gölün üstünde en önemli tarihi dokular ve Konya Taşköprü bulunduğundan dolayı insanların fazlasıyla ziyaret ettiği bir yer olarak bilinir.

Burada bulunan dipsiz göl ile birlikte birçok kültüre ev sahipliği yaptığı görülür. Bünyesinde barındırdığı iri taş blokları sayesinde geçmişten günümüze kadar gelen en önemli tarihi yapılardan biri olarak bilinir.

Dipsiz Göl Nerededir?

Bu bölge birçok insanın bildiği bölge olarak bilinir. Merkezi bir yerde bulunduğundan dolayı herkesin ulaşabileceği konum olarak yakınlık ifade eder. Zaman zaman onarımı ve bakımı yapılan bu yerin turistlere ziyareti de açıktır. Bölge en çok sakinliği ve her yere yakınlığıyla dikkat çeker.

Dipsiz Göl Nasıl Bir Yerdir?

Bu bölge merkez açısından her yere yakın olduğundan dolayı Anadolu medeniyeti olarak bilinir. Bu bölgenin belli başlı avantajları bulunur.

Avantajlar şu şekilde sıralanabilir.

o İnsanların bu göle gittiğinde dilek dilediği ve daha birçok alternatif şey ürettiği bilinir.

o Göl üzerinde gezintiler yapmak oldukça mümkündür.

o Göl oldukça düzgün ve sakin sudan oluşur.

o Suyu fazlasıyla temiz olur.

o Küçük bir gezinti yaparak vakit geçirmek isteyen kişiler buradaki gösterişi ve sakinliğe aşık olarak geri döner.

o Buranın havası oldukça temizdir.

Bu ve benzeri daha nice avantajları kendinde barındıran mükemmel bir kültür yeri olarak bilinir.

Dipsiz Göl Kalabalık Mı?

Bu bölgenin en çok hafta sonları kalabalık olduğu bilinir. Bunun dışında sakinlik isteyen kişiler genellikle burayı hafta içi daha fazla tercih eder. Böylece bu bölgedeki yapılan gösteriden faydalanmak kolay olur. Küçük büyük herkesin hoşuna giden bir alanı bulunur. Böylece sıkıntısız ve stressiz bir günüm kişi rahat ederek geride bırakır.