BİLİM MERKEZİ

Konya Turizm Ajansı

Konya’nın Selçuk ilçesinde yer alan bilim merkezi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK’ın katkıları ile oluşturulmuştur. Bilim merkezine ayın zamanda Konya Organize Sanayi Bölgesi, Selçuk Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KOSKİ, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası büyük katkılar sağlamışlardır.

Bilim merkezinin projesi 2008 yılında oluşturulmuş ve 2014 yılında hizmete açılmıştır.Konya Bilim Merkezi 26.250 metre kare kapalı alan, 14.00 metre kare otopark alanı, 47.000 metre kare yeşil alan ve 11.000 metre kare yürüyüş yolu olmaz üzere, toplamda 100.000 metre kare alan üzerine kurulmuştur.

Bilim merkezinin enerji ihtiyacı güneş panellerinden ve rüzgar enerjisinden sağlanır. Bu anlamda akıllı ve çevreci yapılara sahiptir. Bilim merkezi her yaştan, bilime açık olan bireylere hizmet verebilecek şekilde oluşturulmuştur.

Konya Bilim Merkezi’nde Neler Var?

Konya Bilim Merkezi’ni ziyaret eden bireyler, ilgilerine çekebilecek birçok bilimsel ve eğlenceli aktiviteye erişim sağlayabilirler.

Bilim merkezinde;

o Açık hava sergileri,

o Gözlem evi,

o Kütüphane,

o Laboratuvarlar,

o Seyir kulesi,

o Gezegen evi,

o Tematik sergiler,

Gibi birçok aktivite yer alır. Tesisler dahilinde 235 adet sergi ünitesi bulunur. Bilim merkezi okul öncesi, okul çağında bulunan öğrencilere ve eğitimcilere etkili kaynak oluşturur.

Bilim merkezine planlanan geziler ortalama 1,5 saat sürer. Türkiye’nin birçok noktasından Konya Bilim Merkezi’ne yönelik ziyaretler düzenlenir.

Konya Bilim Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yer alan bilim merkezine toplu taşıma araçları ile ulaşacak ziyaretçiler, 56A, 65A ve 4B toplu taşma araçlarını kullanabilirler. Hususi araçları ile ziyarette bulunacaklar, Konya il merkezinden, Selçuk ilçe merkezine geçiş yapmalı ve Büyükkayacık Mahallesinde yer alan Ankara Caddesini takip ederek bilim merkezine erişim sağlamalıdırlar.

Konya Bilim Merkezi Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Konya Bilim Merkezi’ne hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında, hafta sonlarında 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret düzenlenebilir. Bilim merkezine bireysel ziyaretler düzenlenebilir.

Ancak kalabalık öğrenci gruplarının ziyaretlerinde daha önceden randevu talep edilmesi gerekir. Bilim merkezine girişlerde öğrencilerden 2 TL, tam biletlerde 5 TL ücret talep edilir.